Різдвяна дивоніч на Софійській площі з найбільшим вертепом у Європі

Ялинка на Софійській площі засвітиться 19 грудня

Святкові заходи відбуватимуть на площі, також на Володимирському проїзді та у Центральному парку культури та відпочинку (Маріїнський парк та естрада Міського парку. Триватиму вони до 16 січня нового 2022 року.

Організатори при цьому зобов'язані дотримуватись рішень МОЗ щодо протиепідемічних заходів у столиці та в Україні. Городяни та гості міста розважатимуться у новорічному ярмарковому містечку, за яке відповідатиме ТОВ "Глобал-Декор" згідно з розпорядженням КМДА №2474. 

Головна тема цьогорічного свята – Різдвяна дивоніч. На Софійській площі встановлять вертеп з символічними фігурками головних персонажів, а біля них – колядники, пастухи, янголи та царі. Планується, що різдвяна споруда буде найбільшою у Європі.

Ялинка сяятиме вогнями та 10-тьма тисячами прикрас – золотистими та червоними. Висота святкового дерева – 31 м. Довжина гірлянди – 10 кілометрів. 

Навколо ялинки – десятки локацій, на яких і дорослі, і діти зможуть скуштувати щось смачне, придбати сувеніри, взяти участь у майстер-класах, сфотографуватись, послухати виступ на концертному майданчику.

Організатори намагатимуться створити інклюзивний простір, у якому буде зручно усім соціальним верствам. Щоб відпочинок киян був комфортний, передбачено, що на території ярмарку у спеціальних місцях будуть встановлені туалетні модульні кабіни, урни та контейнери для сміття, а також місткості для утилізації засобів індивідуального антиінфекційного захисту. 

Для проведення торішнього святкування на Софійській площі та на Подолі ТОВ "Глобал-Декор" виграло тендер на суму 200 тис. грн.

Статтю про ялинкові базари у столиці видання "Коментарі" публікувало раніше.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися