У Києві почав працювати соціальний патруль для допомоги безпритульним: які у нього функції

З 1 грудня у Києві розпочав роботу соціальний патруль, який надаватиме допомогу бездомним людям

Про початок роботи соціального патруля у Києві було повідомлено Русланом Світлим, директором Департаменту соціальної політики КМДА. Соціальний патруль виконує свої функції на базі Будинку соціальної турботи, а головним його завданням є забезпечення бездомних людей теплими речами, взуттям та їжею.

Також Світлий додав, що така ініціатива відбувається щороку з моменту настання холодів у Києві. Одним із способів допомогти бездомним є виїзд соціального патруля до місць, де зазвичай спостерігається велике скупчення людей, яким потрібна його допомога. Крім забезпечення людей їжею, одягом та взуттям, працівники патруля також проводять інформаційні роботи, розповідає безхатченкам, де вони можуть знайти нічліг, де можуть зігрітися та де їм допоможуть у питаннях відновлення документів. Щодня патруль роздає 200 порцій гарячої їжі нужденним.

У складі патруля - соціальний працівник, кухар та водій, а виїжджають вони на вокзал "Дарниця" (11:00-11:40), залізничну станцію "Київ-Волинський" (13:10-13:30) та Центральний ж /Д вокзал (13:50-14:50).

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що у Києві можна скористатися безкоштовним соціальним транспортом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися