Кристалічна паморозь: під Києвом помітили неймовірне погодне явище (Фото)

На Київщині помітили унікальне природне явище у вигляді кристалів льоду

На території Київської області 5 грудня зафіксували неймовірне природне явище під назвою кристалічна паморозь. Про це повідомили на Facebook-сторінці метеорологічної станції "Тетерів".

Відомо, що це природне явище є білим осадом, що складається з дрібних кристалів льоду. Така паморозі з'являється в основному вночі при безхмарному небі під час штилю або слабкого вітру, а також за наявності туману або серпанку. Коли вона осідає на деревах, має вигляд пухнастих гірлянд, які легко обсипаються при струшуванні.

Нагадаємо, що метеорологи дали свій прогноз погоди на новорічну ніч та свята – киянам та гостям столиці варто очікувати невеликих морозів до –5 градусів за Цельсієм, а також м'якої зимової погоди. Про це синоптики розповіли в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами синоптика Укргідрометцентру Олександра Хали, у Києві на Новий рік очікується мокрий сніг, проте опадів не буде. Також прогноз озвучила синоптик Вазіра Мартазінова, сказавши, що температура до Нового року буде відносно високою, а з опадів можливий мокрий сніг чи дощ, тож снігу на Новий рік і на наступні свята очікувати не варто.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися