У столичному костелі Святого Миколая розпочинаються ремонтні роботи: скільки вони коштуватимуть

Після пожежі у костелі Святого Миколая там планується проведення ремонтних робіт для відновлення пошкоджень

Про початок ремонтних робіт у костелі Святого Миколая було заявлено міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком.

Вартість робіт з ліквідації пошкоджень та реставрації частин костелу, що згоріли, оцінюється в 19,5 мільйонів гривень. Займеться ремонтом костелу "Укрспецреставрація".

Також Ткаченко зазначив, що роботи відбудуться у період з грудня 2021 року до січня 2022 року. Станеться це так пізно з тієї причини тривалих бюрократичних процедур, але договір між Національним будинком органної та камерної музики та підрядником вже укладено, тому "Укрспецреставрація" розпочне роботу відразу ж.

До плану ремонтних робіт з реставрації костелу Святого Миколая крім зміцнення віконних конструкцій, ремонту підлог, систем опалення, енергопостачання, освітлення та пожежогасіння також включили очищення та утилізацію сажі, встановлення захисних сіток.

Фінанси на ремонт будуть виділені з донорських та благодійних коштів, за які також було проведено обстеження та експертиза проектно-кошторисної документації.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, як виглядає київський костел Святого Миколая після пожежі.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися