У Києві перейменували вулицю Московську: нова назва

У столиці перейменували вулицю Московську у Голосіївському та Солом'янському районах

Депутати Київської міської ради ухвалили рішення про перейменування вулиці Московської, яка розташована у Солом'янському та Голосіївському районах столиці. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської державної адміністрації.

Відомо, що вулиця Московська тепер має назву Григорія Гуляницького. Він був відомим українським військовим і державним діячем часів Гетьманщини, а також дипломатом та учасником воєн часів Руїни.

Також депутати перейменували вулицю Павленка на честь Крістіни Сушко, яка була військовим медиком і лікарем шостої мережевої Стрілецької дивізії, а також поручником армії УНР.

Нагадаємо, що раніше за рішенням Київської міської ради, у столиці було перейменовано низку вулиць. До цього списку входить вулиця Народного Ополчення. Тепер це вулиця Святослава Хороброго, який був правителем Київської Русі, належить династії Рюриковичів. Також Святослав Хоробрий був єдиним сином, народженим княгинею Ольгою від князя Ігоря.

Молодогвардійська вулиця того ж району тепер стала вулицею Володимира Сікевича. Названо її на честь українського військового, громадського діяча та генерала-хорунжого армії Української народної республіки. Вулиця ж Петра Заломова тепер має назву вулиці Феофіла Яновського, який був українським лікарем, доктором медицини, процесором, членом Всеукраїнської академії наук.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Читайте также