Зросли ціни на поїзд з Києва до аеропорту "Бориспіль"

Наскільки подорожчав проїзд в експресі та інших потягах

Ціни на експрес з Києва до міжнародного аеропорту "Бориспіль", а також на усі пасажирські поїзди підвищать з 10 грудня. Про це попередили в "Укрзалізниці", передають "Коментарі".

За даними перевізника, зростання вартості на проїзд у пасажирських поїздах відбудеться шляхом підвищення суми комісійного збору при купівлі, поверненні та резервуванні квитків. До вартості квитка на експрес зі столиці до аеропорту "Бориспіль" додадуть комісію у розмірі 20 гривень. Відтак проїзд з будь-якої зупинки буде коштувати 100 гривень, а не 80.

Окрім того, з 10 грудня подорожчають квитки на інші пасажирські поїзди. Фіксований збір буде складати 30 гривень замість 22, попередили в "Укрзалізниці". Перевізник зазначив, що комісію не підвищували з 2019 року. За рахунок зростання цін на квитки на три відсотки планують заробляти додаткові шість мільйонів гривень на місяць.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найдовший залізничний маршрут поїзду "Маріуполь — Рахів", який з’єднає Київщину з одинадцятьма регіонами України, курсуватиме з новенькими вагонами. Довжина маршруту складає понад 1800 кілометрів. Новий поїзд №5/6 "Маріуполь — Рахів" запускають з 12 грудня.

Нагадаємо, Київ та Варшаву планують з'єднати лінією швидкісної залізниці. З української сторони швидкісна залізнична лінія буде пролягати з Києва через Рівне та Ковель, з польської — через Люблін до Варшави. Швидкість потяга становитиме до 250 кілометри на годину. Розробкою проєкту займається італійський підрядник.

Читайте також, що зі столиці України до Польщі відновили курсування поїзда "Київ — Варшава".

Читайте также