Найдовший маршрут поїзду курсуватиме з новими вагонами (ФОТО)

Київщину з’єднають з одинадцять регіонами України

В Україні найдовший залізничний маршрут, який з’єднає одинадцять областей з Київською областю, курсуватиме з новенькими вагонами. Про це розповіли в "Укрзалізниці", передають "Коментарі".

Довжина маршруту поїзду "Маріуполь — Рахів" складає понад 1800 кілометрів. Він єднає західні та східні регіони. Шлях пролягає через Івано-Франківськ, Львів, Білу Церкву, Дніпро та Запоріжжя. Кінцева зупинка поїзду у Рахові — найбільш високогірному місті України.

Поїзд "Маріуполь — Рахів" зупинятиметься на станціях Кваси, Ясіня, Ворохта, Татарів та Яремче. Новий поїзд №5/6 маршрутом "Маріуполь — Рахів" почне курсувати з 12 грудня. У складі поїзда будуть десять нових купейних вагонів виробництва ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод". В "Укрзалізниці" оприлюднили світлини оновленого составу. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з Києва до гірськолижного курорту "Буковель" курсуватиме дві пари поїздів. Зі столиці з 12 грудня курсуватимуть поїзди №55/56 та №95/96 за маршрутом "Київ — Рахів". Продаж квитків за цими напрямками вже відкрито. Дістатися гірськолижного курорту Буковель з залізничного вокзалу можна буде автобусом.

Нагадаємо, Київ та Варшаву планують з'єднати лінією швидкісної залізниці. З української сторони швидкісна залізнична лінія буде пролягати з Києва через Рівне та Ковель, з польської — через Люблін до Варшави. Швидкість потяга становитиме до 250 кілометри на годину. Розробкою проєкту займається італійський підрядник.

Читайте також, що зі столиці України до Польщі відновили курсування поїзда "Київ — Варшава".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися