Заявляють про права. На Майдані люди з інвалідністю запалять ліхтарі

Незабаром у Києві на Майдан Незалежності пройде акція Lights for Rights

Цієї неділі, 12 грудня, о 16:00 на Майдані проведуть акцію Lights for Rights, присвячену видимості людей з особливими потребами. Про це повідомлено на офіційному акаунті акції у Facebook.

Суть заходу полягає у тому, що учасникам потрібно буде тримати в руках запалені ліхтарі: так вони зголосяться, щоб їх бачили та помічали. Організатори акції стверджують, що так вони прагнуть привернути увагу до кожної людини з обмеженими можливостями та показати, що всі вони мають право і мають відчувати свободу, комфорт, гідність і безпеку, бувши частиною демократичної держави.

Гасло акції стверджує, що люди з обмеженими можливостями теж мають право на те, щоб брати участь у прийнятті рішень, що вони не повинні дозволяти державі та іншим людям.

Крім того, учасники акції оголосять вимогу дотримуватися прав людей з особливими потребами, сформовані суспільством.

Також усіх людей, які просто гулятимуть на Майдані Незалежності, попросять включити ліхтарі на своїх телефонах, щоб підтримати акцію та показати, що вони підтримують і захищають права людей.

Для всіх учасників акції є вимога про наявність сертифіката, що підтверджує повну або часткову вакцинацію від COVID-19 або наявність довідки про одужання або негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше ніж за 72 години до заходу.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що у Києві готують відкриття Центру реабілітації для дітей з обмеженими можливостями.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Наталья

11 грудня 2021, 17:00

Требование сертификата специально придумали, чтобы ограничить количество участников акции? Как надоела эта показуха а ля в ЕС!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися