У Києві на Оболоні збудують храм Української греко-католицької церкви

В Оболонському районі столиці збудують новий храм Української греко-католицької церкви

Релігійна громада Української греко-католицької церкви планують надати у постійне користування земельну ділянку для будівництва храму Пресвятої Трійці. Про це стало відомо з рішення постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та громадських комунікацій.

Відомо, що йдеться про земельну ділянку на вулиці Північна на Оболоні площею 0,2 га. Представники парафії звернулися до влади із проханням надати ділянку для будівництва храму.

Нагадаємо, що у Києві планують провести масштабну реставрацію історико-культурних пам'яток у рамках програми "Велика реставрація". У Мінкульті повідомили, що загалом планується відреставрувати 30 пам'яток столиці, серед яких 14 об'єктів на території національного заповідника "Києво-Печерська Лавра", 9 об'єктів на території національного заповідника "Софія Київська" та багато інших.

У Лаврі проведуть реставрацію Онуфріївської вежі, Троїцької церкви, фортечних мурів, бібліотеку митрополита Флавіана, вежу Івана Кушника, церкву всіх святих, порохові льохи у київській фортеці та інші значущі об'єкти.

На території Софії Київської проведуть реставрацію будівлі бурси, самого Софійського собору та його дзвіниці, хлібні та інших об'єктів. Також до списку Мінкульту потрапили два корпуси Києво-Могилянської академії.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрген

14 грудня 2021, 09:46

Нічого в Києві будувати уніатські церкви !

Ганна

13 грудня 2021, 16:30

Храм це дуже добре...а коли почнуть будувати дитячі садочки, школи, лікарні?

супергість

13 грудня 2021, 10:19

нах тре

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися