Киян лякають залишитись без тепла — оператор Дарницької ТЕЦ спростовує

Що відомо про ситуацію з опаленням і чи зростуть тарифи

Мешканці Дніпровського та Дарницького районів Києва можуть залишитись без опалення. Таку заяву, оприлюднену у ЗМІ з посиланням на лист СБУ до уряду, спростував оператор Дарницької ТЕЦ.

Голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попов оприлюднив лист Служби безпеки України до Кабінету міністрів про загрозливу ситуацію на Дарницькій ТЕЦ. У документі, датованому 8 грудня, йдеться про критичну ситуацію через відсутність вугілля на Дарницькій ТЕЦ. СБУ заявила, що через це теплоенергію виробляють з використанням природного газу.

На цю інформацію вже відреагували у ТОВ "Євро-реконструкція". Оператор Дарницької ТЕЦ підтвердив критичну ситуацію з постачанням вугілля в Україні. У підприємстві також підтвердили, що дійсно виробляють тепло спалюванням природного газу. У ТОВ "Євро-реконструкція" запевнили, що Дарницька ТЕЦ працює у штатному режимі.

"Робота на природному газі ніяким чином не вплине на вартість послуг із теплопостачання та гарячого водопостачання, які отримують споживачі зони обслуговування підприємства", — йдеться в заяві компанії.

Окрім того, оператор Дарницької ТЕЦ зараз веде перемовини щодо постачання вугілля зі світовими трейдерами та вже очікує на багатотонні балкери південноафриканського "чорного золота".

"ТОВ "Євро-реконструкція" гарантує виконання своїх зобов’язань із забезпечення якісного та безперебійного теплопостачання та гарячого водопостачання до домівок своїх споживачів протягом усього опалювального періоду 2021-2022 років", — заявив оператор Дарницької ТЕЦ.

Читайте також, що у Київській області залізничники пошкодили газопровід та втекли з місця події.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися