У Києві можуть знести знаменитий ринок "Троєщина": подробиці

У столиці можуть знести знаменитий ринок Троєщина в однойменному районі

У Деснянському районі української столиці можуть знести знаменитий ринок "Троєщина" у однойменному масиві. Причиною стане будівництво нової транспортної розв'язки. Про це стало відомо із рішення сесії Київської міської ради 16 грудня.

Відомо, що на засіданні 16 грудня депутати розглянули два окремі проекти рішення про продовження ринку "Троєщина" оренди на земельні ділянки. Згідно з документами, договори оренди на кожну ділянку мали бути відновлені на п'ять років. Народні обранці тричі голосували за один із документів, але він так і не набрав необхідної кількості голосів. На іншу ділянку Київрада відновила договір оренди лише на рік.

На земельній ділянці, де зараз розташований ринок "Троєщина", планують збудувати транспортну розв'язку, тож договір оренди відновили лише на рік. За цей рік міська влада планує розробити проектно-кошторисну документацію розв'язки.

Нагадаємо, що раніше Київрада передала компанії з орбіти відомого забудовника Вагіфа Алієва ТОВ "Женсан" в оренду на 5 років земельну ділянку на Броварському проспекті. Площа ділянки – 0,063 га. Відповідне рішення підтримали 85 депутатів, один проголосував проти, двоє утрималися та ще 19 не голосували взагалі.

Як зазначається, цільове призначення ділянки – "для експлуатації, обслуговування та ремонту об'єктів транспортної інфраструктури".

За даними KV , ТОВ "Женсан" належить до орбіти відомого забудовника Вагіфа Алієва. Ймовірно, ділянку облаштують як територію ТРЦ Lisova Mall, яку планують побудувати біля ринку "Лісовий".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Лана

22 грудня 2021, 07:32

Сначала отстройте, то что снесли на м.Лесовпя, людям сделали сплошное неудобство снесли всю сторону Киото в 2017 году, уже 21 ,а люди обходят забор и ходят по убитым лестницам, добраться до метро пожилым сложно.

житель Троещины

21 грудня 2021, 14:32

снести к чертовой матери, вместе с овощным балаганом и освободить дорогу.

Алекс

20 грудня 2021, 13:24

Давно пора. Грязь. Отсутствие парковок. Отсутствие безналичной оплаты и кассовых аппаратов. Карманное воровство и отсутствие полиции. Администрация - погань редкая.

Українець

20 грудня 2021, 10:37

Давно пора снести эту клоаку негретянскую и азиатскую

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися