Мешканці зруйнованого будинку на Позняках другий рік живуть без газу

Чому люди побоюються нової трагедії

У Києві після вибуху у багатоповерхівці на Позняках з червня минулого року немає газу. Мешканці п’яти під’їздів вимушені готувати їжу на електроплитах, проте електромережі не розраховані на такі підвищені навантаження, йдеться у сюжеты телеканалу "Київ".

За словами мешканців будинку, готувати на електроплитах дуже важко. "Поки в нас ще газу немає. Ми на електроплитках готуємо. П’ять людей у сім’ї — важко, дуже важко", — каже пенсіонерка Галина.

Електромережі будинку не розраховані на таке збільшення споживання, кажуть мешканці. "Там стояки, кабель алюмінієвий, освітлення, побутова техніка, але електроплити — це потрібно стояки міняти… Газовики сказали, що до Нового року пустять газ, коли усі лічильники встановлять, перевірять усі стояки", — сказав мешканець будинку Миколай.

Через навантаження вже кілька разів плавилась електропроводка, періодично стрибає напруга та горять електроприлади. Газопостачання у будинку на Позняках обіцяли відновити ще у вересні. У керуючій компанії Дарницького району запевняють, що зі свого боку для цього все зробили. Тепер справа за "Київгазом". Після вибуху у будинку газовики почали перевірку лічильників у квартирах будинку.

"На даний момент "Київсгаз" поквартирно обходить і ставить лічильники замість тих вставок, які були", — повідомив головний інженер керуючої компанії Дарницького району Києва Павло Волкотруб.

Нагадаємо, внаслідок вибуху у житловому будинку на столичному масиві Позняки загинули п’ятеро людей, троє були травмовані.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно п’яти посадовці АТ "Київгаз". Слідство встановило, що вибух у житловому будинку на Позняках торік 21 червня стався через порушення газовиками вимог низки нормативно-правових актів.

Читайте також, як жителі Києва можуть в 1,5 раза скоротити витрати на газ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися