За вибух у будинку на Позняках судитимуть посадовців "Київгазу"

Досудове розслідування кримінального провадження завершено

У Києві завершили досудове розслідування вибуху у житловому будинку на Позняках, який стався минулого літа. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Столична прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно п’яти посадовці АТ "Київгаз". Слідство встановило, що вибух у житловому будинку на Позняках торік 21 червня стався через порушення газовиками вимог низки нормативно-правових актів.

Під час вибуху у десятиповерховому багатоквартирному будинку на Позняках обвалилися конструкції. Під руїнами загинули п’ятеро людей, ще троє — травмувалися, нагадали у прокуратурі Києва. Збитки мешканців через втрати житла оцінюють у понад 53 млн грн, що підтвердили проведені експертизи.

У порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей, підозрюють трьох головних інженерів Управлінь експлуатації газового господарства, начальника служби охорони праці та першого заступника голови правління АТ "Київгаз". Їм відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду, повідомили у столичній прокуратурі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що під Києвом у житловому будинку стався вибух, а після нього — пожежа. Внаслідок надзвичайної ситуації постраждало вісім осіб. Крім того, у квартирі на третьому поверсі, звідки й почалася пожежа, виявили тіло чоловіка з численними пораненнями. Під час судового процесу, який відбувся у Києво-Святошинському суді столиці, стали відомі нові подробиці та запобіжний захід підозрюваному у жорстокому вбивстві чоловіка та підпалі багатоквартирного будинку у Білогородці.

Нагадаємо, підрозділи Міністерства внутрішніх справ напередодні святкування 30-річчя Незалежності України перейдуть на посилений режим роботи. Для забезпечення охорони порядку на базі Національної поліції створять міжвідомчий ситуаційний центр. З 16 серпня по всій Україні будуть нести чергування понад дві тисячі нарядів поліції. Лише у Києві у дні святкування Дня Незалежності України будуть залучені понад 10 тисяч поліцейських і нацгвардійців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися