Заради забудови: у Києві за 1,2 млн доларів продають історичну садибу на Подолі

У столиці хочуть продати історичну садибу Дмитрієва на Подолі заради забудови

У Подільському районі української столиці планують продати історичну садибу Дмитрієва за 1,2 мільйона доларів заради чергової забудови. Про це повідомили на Telegram-каналі "Чарівний Київ".

Відомо, що на початку грудня Господарський суд Києва скасував незаконну реєстрацію за комерційною структурою, яка має право власності на будинки на вулиці Хорива, у тому числі і на садибу Дмитрієва. Суди у цих справах досі йдуть. Наразі власник виставив будинок на продаж і хоче за нього 1,2 мільйона доларів. Цільовим призначенням є комерційна чи житлова забудова.

Нагадаємо, що у лісовій частині Національного комплексу "Експоцентр Україна" ("ВДНГ") площею понад 14 гектарів до кінця року проводять планове санітарне рубання дерев.

За даними установи, ліквідують дерева, уражені бактеріальним раком стовбура та скелетних гілок, стовбуровими шкідниками або гниллю різного ступеня. Дозвіл на санітарне рубання дерев на території "ВДНГ" отримали згідно з лісорубним квитком від 5 лютого 2021 року.

Померлі дерева небезпечні, тому їхню ліквідацію проводять на законних підставах двічі на рік. У Національному комплексі "Експоцентр Україна" зазначили, що на рекреаційних лісопаркових територіях сухі дерева часто падають у вітряну погоду. При вирубці дерев особливу увагу приділяють популярним для відвідувачів ділянкам.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

21 грудня 2021, 17:46

Когда мы уже увидим снос старья ради обновления? Невозможно весь город консервировать в 19 веке ради очередной неизвестной усадьбы. Как бороться с набегами псевдо активистов, которые сами не знают что делать со старьём и другим ничего не дают? Жильё очередного noname, восьмого помощника пятнадцатого заместителя...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися