Під Києвом масово вирубали дерева для будівництва котеджного селища (Відео)

У Вишгороді Київської області вирубали кілька сотень дерев заради будівництва

У місті Вишгород Київської області невідомі зрізали кілька сотень дерев на місці будівництва котеджного селища. Йдеться про ділянку на вулиці Шолуденка, 17-В. Про це повідомили на Telegram-каналі "Великий Київ".

Відомо, що на ділянці зрізали приблизно 300-400 дерев. Тут планують облаштувати котеджне селище, стоянку та дитячий майданчик. Відповідно до кадастру, ця ділянка призначена для ведення сільського господарства. У Вишгородській міській раді цю ситуацію поки що не коментували.

Нагадаємо, що у лісовій частині Національного комплексу "Експоцентр Україна" ("ВДНГ") площею понад 14 гектарів до кінця року проводять планове санітарне рубання дерев.

За даними установи, ліквідують дерева, уражені бактеріальним раком стовбура та скелетних гілок, стовбуровими шкідниками або гниллю різного ступеня. Дозвіл на санітарне рубання дерев на території "ВДНГ" отримали згідно з лісорубним квитком від 5 лютого 2021 року.

Померлі дерева небезпечні, тому їхню ліквідацію проводять на законних підставах двічі на рік. У Національному комплексі "Експоцентр Україна" зазначили, що на рекреаційних лісопаркових територіях сухі дерева часто падають у вітряну погоду. При вирубці дерев особливу увагу приділяють популярним для відвідувачів ділянкам.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.


Джерело: https://t.me/big_kyiv/7679


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися