Через Білорусь: київську блогерку Багірову депортували з Росії (Відео)

Відому столичну блогерку Лілію Багірову депортували з Росії

Відому київську блогерку Лілію Багірову не пустили на територію Росії та депортували в Україну з московського аеропорту "Внуково". Про це сама Багірова повідомила на своїй сторінці у Instagram.

За її словами, їй заборонили в'їзд на територію Росії та Білорусі до 2026 року за її сюжети про протести у Білорусі у 2020 році. Вона заявила, що їй потрібно було до Москви у справах, проте в аеропорту її затримали на п'ять годин, а згодом депортували. Під час посадки на літак її супроводжували співробітники ФСБ.

Також блогера повідомила, що разом із нею повернулося ще вісім українців, яких не пустили до Росії через недостатню кількість підстав для перетину кордону.

Нагадаємо, що нещодавно у міжнародному аеропорту "Київ (Жуляни)" не пропустили в Україну громадянку Росії. Про це розповіли у Державній прикордонній службі України. За даними відомства, росіянка прилетіла до Києва із Польщі. У ході перевірки пасажирки авіарейсу із Варшави прикордонники з'ясували, що жінка порушила українське законодавство. Московська тик-ток блогерка влітку незаконно відвідала окупований Крим. На територію Криму 22-річна іноземка в'їжджала автомобілем через Керченський міст.

Щодо росіянки українські прикордонники оформили адміністративний протокол, за яким вона має сплатити штраф у розмірі 1700 гривень. Крім того, блогерці на три роки заборонили в'їзд в Україну. Якщо росіянка порушить цю заборону, термін її дії збільшиться до десяти років.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися