У Києві закриють пункти вакцинації від коронавірусу: деталі

У столиці тимчасово закриють пункти вакцинації від коронавірусу

В українській столиці не працюватимуть пункти вакцинації від коронавірусу – йдеться про 1 та 2 січня 2022 року. Про це на брифінгу повідомила заступник Міністра охорони здоров'я України Марія Карчевич, передає прес-служба МОЗ.

Відомо, що в інші дні, крім 1 та 2 січня, всі пункти вакцинації працюватимуть у звичному режимі. Дізнатися графік роботи та записатися на щеплення можна на офіційному сайті МОЗ.

Нагадаємо, що на нещодавньому брифінгу від міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка прозвучала інформація про те, як люди, які придбали підроблений COVID-сертифікат, можуть пройти вакцинацію. Щоб отримати вакцину від коронавірусу при наявності купленого сертифіката, необхідно пройти особливу процедуру.

Отже, слідуючи інструкції від Ляшка, людям із підробленими сертифікатами насамперед необхідно звернутися до сімейного лікаря та принести "сертифікат" із собою на прийом. Далі терапевт буде зобов'язаний викликати правоохоронців, що конфіскують документ і складуть протокол, у якому власник підробки рахуватиметься як учасник. При оформленні протоколу необхідно дати свідчення, у тому числі і про місце покупки або про людину, яка продала сертифікат. Після відкриття справи прокурор через суд подає клопотання, внаслідок якого з власника липового сертифіката знімається кримінальна відповідальність.

Ляшко також доповнив, що відповідальність за придбання підробленого сертифікату у разі добровільного визнання його власник не понесе. А от людина, яка надала підроблений документ, має або виплатити штраф у розмірі до 170 тисяч гривень, або отримає термін у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.


Джерело: https://moz.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися