Дніпро може перетворитися на пустелю: вчені б'ють на сполох

Річка Дніпро може перетворитися на пустелю через 300 років через сильне забруднення

У столиці після перевірки Дніпра вчені почали бити на сполох через величезне забруднення річки, що може призвести до катастрофічних наслідків. Про це повідомили у прес-службі Державної екологічної інспекції України.

Відомо, що у Київській області у Дніпрі перевищено допустимий рівень нітратів, заліза, фосфатів, сульфатів та інших шкідливих речовин. Інспектори заявили, що головним забруднювачем Дніпра є підприємство "Київводоканал". Через постійне забруднення річка цвіте, меліє, а риба вимирає. За прогнозом вчені, Дніпро може перетворитися на пустелю протягом найближчих 300 років.

Наприклад, минулого року дослідження на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського з 11 по 17 серпня 2020 року показали високий рівень забруднення київського повітря.

За даними, досліджень у Києві було відзначено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:

- зважених речовин (пилу) – у 1,5-1,1 рази на проспекті Перемоги, площі, вулиці Каунаської, площі Перемоги;

- діоксиду сірки – в 1,5-1,8 рази на площах Бессарабській та Деміївській, проспекті Перемоги; - діоксиду азоту - у 5,2-5,6 рази на вулиці Каунаській, площах Перемоги та Бессарабській; у 4,0-4,6 рази – на Деміївській площі, проспектах Перемоги та Оболонському, вулицях Інженер Бородіна та Скляренка;

у 2,1-3,9 рази на решті постів, за винятком проспекту Науки, 37 де перевищень не спостерігалося

- формальдегіду – у 1,8-2,0 рази – на проспекті Перемоги, площах Деміївська, Перемоги, Бессарабської; в 1,0-1,7 рази - на решті постів міста, за винятком проспекту Науки.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.


Джерело: https://www.dei.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися