На потяги з Києва до лижних курортів додали новенькі вагони (ФОТО)

Коли оновлений рухомий склад вийде на маршрут

"Укрзалізниця" отримала нові вагони, які доєднають до потягів з Києва на лижні курорти України. Про це "Коментарі" з посиланням на інформацію перевізника.

Ще п’ять нових купейних пасажирських вагонів "Укрзалізниця" придбала за кошти державного бюджету. До нового року ці вагони поїдуть маршрутом зі столиці до Ужгорода. Додатковий рухомий склад дозволить з комфортом дістатися низки лижних курортів на одному з найбільш популярних напрямків для туристів.

В оновлених вагонах врахували побажання пасажирів перенести пульт керування освітленням нижче. Також змінили конструкції опускання столика, нижньої полиці та відкриття прихованою педаллю сміттєвих баків. Для пасажирів з порушеннями зору передбачили контрастну вхідну зону та додаткове освітлення сходів, підсвітку номерів купе, контрастні кнопки опускання верхніх полиць та ручки опускання нижніх полиць. Маркування шрифтом Брайля буде зроблено для всіх вагонів нової партії додатково, пообіцяли в "Укрзалізнице".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найдовший залізничний маршрут поїзду "Маріуполь — Рахів", який з’єднає Київщину з одинадцятьма регіонами України, курсуватиме з новенькими вагонами. Довжина маршруту складає понад 1800 кілометрів. Новий поїзд №5/6 "Маріуполь — Рахів" запустили з 12 грудня.

Нагадаємо, Київ та Варшаву планують з'єднати лінією швидкісної залізниці. З української сторони швидкісна залізнична лінія буде пролягати з Києва через Рівне та Ковель, з польської — через Люблін до Варшави. Швидкість потяга становитиме до 250 кілометри на годину. Розробкою проєкту займається італійський підрядник. 

Читайте також, що з Києва до п’яти міст України до новорічних свят призначили додаткові поїзди.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися