Медведчук хоче заборонити книгу в якій описано його "нечисте" минуле: активісти вийшли на протест (ФОТО)

Журналіст Кіпіані у своєї книзі "Справа Василя Стуса" звинуватив Медведчука у порушенні адвокатської етики та співробітництві з радянськими спецслужбами

У столиці під будівлею Дарницького районного суду 14 серпня зібралися активісти, які вимагають не забороняти книгу журналіста Кіпіані "Справа Василя Стуса". Активісти виступають, співають пісні, а ті, хто був знайомий зі Стусом, розповідають історії з його життя. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

О 10:00 розпочалося засідання за позовом народного депутата від "Опозиційного платформи - За життя" проти Кіпіані через його книгу "Справа Василя Стуса".

"Своїм позовом Медведчук намагається" будь-яким способом на будь-якій території "заборонити поширення книги Вахтанга Кіпіані. Книга написана за розсекреченими матеріалами радянського КДБ, в яких чітко простежується співробітництво адвоката Медведчука з радянськими спецслужбами", - кажуть організатори акції.


Нагадаємо, книга "Справа Василя Стуса", в якій зібрані ключові документи з колишнього архіву КДБ, пояснює, як і за що насправді судили українського дисидента, вийшла в травні 2019 року. Медведчук був адвокатом Стуса, в книзі Кіпіані звинувачує його в порушенні адвокатської етики під час судового процесу. Сам же Медведчук подав до суду про захист честі, гідності та ділової репутації й просить суд заборонити видання та розповсюдження книги "Справа Василя Стуса" і розповсюдження будь-якої інформації про книгу в ЗМІ й в Інтернеті.

Раніше "Коментарі" розповіли, що Київський суд вимагає відновити розслідування продажу Порошенко "Кузні на Рибальському"




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися