У Києві збудують перший автобан: що відомо

Незабаром у Києві з'явиться перший на території України автобан: подробиці читайте у цьому матеріалі

Про те, що у Києві скоро з'явиться перший автобан, повідомив міністр інфраструктури України Олександр Курбаков. Згідно з планом побудова першого автобану в Україні розпочнеться за рік, а зараз завершуються підготовчі процеси техніко-економічного обґрунтування.

За словами Курбакова, проєкт нового автобану буде затверджено протягом 2-3 місяців, після чого розпочнеться підготовка до участі в концесійному конкурсі, який заплановано на друге півріччя 2022 року і, якщо все піде за планом, то вже в останні місяці наступного року розпочнеться будівництво.

Також міністр інфраструктури згадав першу платну дорогу, якою стане траса Краковець-Львів-Броди-Рівне. Щодо оплати проїзду цією дорожньою ділянкою, то вона буде встановлена з огляду на певні критерії, що характеризують транспорт і вантажоперевезення. Проте, як зазначив Курбаков, платна траса матиме безплатний аналог: трасу Львів-Краковець.

На цьому новини про дорожній рух у столиці не закінчуються: нещодавно ми писали про те, що у Києві буде змінено ще один транспортний маршрут.

Також незабаром реалізується проєкт будівництва Великої кільцевої дороги навколо Києва : ми розповідали про те, коли почнуться роботи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Игорь

26 грудня 2021, 22:11

А Бориспольская Вам чем не автобан? Киеврейсер там 340 разогнался, нормальный уровень. По три полосы с каждой стороны.

Александр

26 грудня 2021, 11:28

В 2003-м уже строили автобан Киев-Одесса, который за пару тройку месяцев развалился...

Алексей

26 грудня 2021, 10:06

Что значит в Киеве? Автобан с Троещины на Теремки? Никакой конкретной информации про автобан в Киеве в данной статье нет. Зачем публиковать такую "новость" ? Радость от ожидания нового распила?

Макс

26 грудня 2021, 09:48

Зеленский просто деньги украдет, и на этом всё строительство закончится

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися