Де у Києві у новорічні свята можна переглянути балет "Лускунчик"

Балет "Лускунчик" протягом багатьох років вважається символом Різдва та Нового року: дізнайтеся, де можна побачити його у Києві

З наближенням новорічних та різдвяних свят жителі та гості Києва дедалі сильніше чекають, коли вже зможуть потрапити на балет "Лускунчик", адже відвідування цієї постановки — перевірений часом спосіб створити атмосферу казки та підняти собі новорічний настрій. Новинний інтернет-портал "Новий Час" розмістив мініафішу новорічного "Лускунчика" у Києві, щоб усі охочі могли відвідати саме ту виставу, яка їм до душі.

Найпершим буде "Лускунчик", у якому візьмуть участь зірки світового балету. Ця вистава відбуватиметься з 25 до 30 грудня у МЦКМ Жовтневому. У цій постановці можна побачити Катерину Кухар, Петру Конті, Джозефа Гаті та Олександра Стоянова, а саме дійство поставив Маріусом Петипа.

Наступний у черзі буде "Лускунчик" у Національній опері України, який триватиме з 29 по 31 грудня. Цей балет буде класичним, як і попередній і так само поставлений цим же автором. Перший показ цієї вистави відбувся тут же у грудні 1986 року.

Більш сучасна варіація, а саме "Лускунчик", який покаже Kyiv Modern Ballet, можна буде переглянути 15 січня у МЦКД "Жовтневому". Ця версія балету є неповторною варіацією балету Чайковського, у якій лібрето, хореографія та постановка, його створив Раду Поклітару. Сценографія у цьому балеті – справа рук Андрія Злобіна, заслуженого художника України.

Трохи раніше, 3 грудня у концерт-холі Freedom буде представлено балет "Лускунчик" у виконанні театру "Актор". Ця постановка буде заснована на казці Гофмана та музиці Чайковського, а у ролях можна буде побачити Олексія Вертинського, Олену Олійникову, Діану Фролову, Михайла Самарського та інших.

Незвичайна варіація "Лускунчика" буде представлена з 2 по 3 січня у Kyiv Symphony Hall за участю художниці Світлани Вадько. Характерною особливістю цього виступу буде пісочне шоу на тлі балету.

Нагадаємо: раніше ми писали також, що до новорічних свят відкриється зимова оранжерея на ВДНХ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Мишель

27 грудня 2021, 20:41

Первый раз в жизни вижу, чтобы фамилия знаменитого француза Мариуса Петипа склонялась. Что за Петипом???)))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися