Київ увійшов до ТОП-100 «розумних» міст світу

Дослідження проводить Центр світової конкурентоспроможності IMD та Сінгапурський університет технології та дизайну

Київ увійшов до ТОП-100 розумних міст світу. До речі, українська столиця обігнала Рим, Стамбул та Лісабон . Київ піднявся на 16 пунктів у світовому рейтингу Smart City Index і посів 82 місце . Про це повідомляє керівник "розумного" Києва Петро Оленич .

Найкраща позитивна динаміка за рік лише у трьох міст — Ріяд (23 пункти), Сарагоса (33 пункти) та Сеул (34 пункти).

Дослідження, проведене Центром по глобальній конкурентоспроможності і Сінгапур IMD : Університет технології та дизайну. Вони розглядають ЧТ Т економічні та технологічні показники і обстеження 15 000 місцевих жителів. Лідерами загального рейтингу стали Сінгапур, Цюріх та Осло .

У Києві, в тому числі онлайн - послуг , використовуваних позитивно Юлі відзначені продажу квитків в громадському транспорті, послуги парковки, електронних документів. При цьому суттєвою проблемою для киян є затори, забруднення повітря та доступне житло.

Як писали "Коментарі", із 10 районів Києва першим оцінювали Печерський . Найменший, центральний та найстаріший район столиці має не лише цікаву історію, а й сучасні проблеми. Портал "Коментарі" підготував огляд кожного з районів Києва. Кияни розповіли про переваги та недоліки. У кожному з матеріалів окремого району столиці також можна дізнатися про доступність житла. Печерський район Києва Життя в центрі української столиці престижне, дороге, але не без проблем. Сучасний Печерськ має у своєму розпорядженні багато відомих історичних місцевостей. Це і Києво-Печерська лавра, і Хрещатик, і Аскольдова могила та інші. Забудова "серця" столиці розпочалася за радянських часів. З 1936 по 1939 роки у Києві збудували будівлі Верховної Ради та Кабінету міністрів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися