У Києві пропонують запровадити платний в'їзд до центру міста

Для того, щоб знизити частоту виникнення пробок, у Києві планують піти за лондонським принципом та запровадити платний в'їзд до центру міста.

Оскільки Київ посідає 7 місце у рейтингу європейських міст за частотою виникнення заторів на дорогах і ця проблема в Україні вже досягає міжнародного масштабу, у столиці планують запровадити оплату за в'їзд до центру, проте діятиме вона не весь час.

Платний в'їзд до центру буде з 7:00 до 18:00, але для громадського транспорту, електрокарів та спеціального транспорту діятиме виняток.

Петиція, згідно з якою можливе введення такого способу боротьби з пробками набрала вже 100 голосів (загалом необхідно 500).

Дмитро Беспалов (транспортний планувальник), кількість автомобілів в Україні протягом останніх п'яти років різко збільшилася і це призвело до того, що дороги, що існують, не можуть повністю забезпечити необхідний простір для пересування всіх наявних транспортних засобів.

Також за словами Беспалова, рішень у цієї проблеми всього 2: або будівництво нових доріг, або зменшення кількості автомобілів, які пересуваються ними одномоментно. Перший варіант є просто неможливим, оскільки навіть у випадку, якби в міському бюджеті була достатня кількість коштів на будівництво нових доріг, це не скасувало б проблеми відсутності місця: центр просто забитий дорогами, а розширювати вулиці неможливо через будівлі.

У такому разі єдиним доступним рішенням є запровадження платного в'їзду до центру міста, як це робиться у Лондоні. Також експерт дав пораду не думати про те, що така система автоматично стане обмеженням на проїзд містом, адже на даний момент обмеженням є саме безконтрольний потік автомобілів у центрі міста.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що в Києві почали вводити передоплату місць для паркування.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрей

30 грудня 2021, 16:26

Не в центр, а взагалі у місто! Багато хто подумає, чи справді йому туди потрібно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися