Від Окружної до Палацу Україна: у Києві хотіли збудувати метро на Борщагівку (Документ)

У столиці у 2005 році планували будівництво нової лінії метро на Борщагівці

Столична влада в середині 2000-х років планувала будівництво нової лінії метрополітену з центральної частини міста до житлових мас Борщагівка. Про це на своєму Telegram-каналі повідомив відомий блогер Олег Тоцький та опублікував відповідний документ.

Тоцький опублікував проєкт розпорядження тодішнього міського голови столиці Олександра Омельченка від 2005 року, в якому йшлося про підготовку будівництва нової лінії метро на Борщагівці. Документ так і не було підписано та опубліковано. Згідно з проєктом, нова лінія метро мала йти від Окружної дороги до Палацу "Україна".

dnfc7clSLu4bTz8uWXr-4rBAv.jpeg

Нагадаємо, що комунальне підприємство "Київський метрополітен" оголосило тендер на коригування проєктної документації на будівництво першої ділянки Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену.

За даними столичної мерії, оголошено відкриті конкурсні торги на коригування проєктної документації на будівництво першої ділянки Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна". Перша ділянка метро на Троєщину завдовжки майже 11 кілометрів включатиме шість станцій і два пересадочні вузли.

"Оновлений проєкт відповідатиме всім сучасним вимогам — від інклюзивності до наявності велосипедних паркінгів не менш ніж на 50 велопаркувальних місць поряд зі станціями метро. Важлива й інша вимога — у межах однієї з вестибюлів станцій або поряд зі станціями на поверхні будуть запроєктовані громадські санітарні вузли", – розповідав колишній заступник мера Києва Олександр Густєлєв.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://t.me/tov_tob/29


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися