У Києві пропонують перейменувати ще дві вулиці

До столичної влади звернулися з петиціями

У Києві пропонують перейменувати вулиці Мартиросяна та Юліуса Фучика. Про це йдеться у петиціях до столичної влади на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції щодо перейменування вулиці Мартиросяна Ігор Запорожець пропонує повернути історичну назву. У зверненні до столичної влади він нагадав, що у 1931 році це була вулиця Культури, а сучасну назву на честь генерал-лейтенанта Саркіса Мартиросяна отримала з 1984 року.

"Треба повернути вулиці історичну назву. Нація, яка відхрещується від таких назв, як "вулиця Культури", приречена", — вважає автор документу.

Ще одну вулицю у Києві пропонує перейменувати в іншій петиції Ігор Запорожець. Він вважає, що вулиця Юліуса Фучика — чеського письменника і журналіста, який після 1948 року став іконою комуністичної ідеології у Чехословаччині, має змінити назву. Столичній владі пропонують назвати цю вулицю на честь Антона Ідзковського — заслуженого тренера України, який мешкав на вулиці Фучика у Києві.

"Вважаю, що треба замість комуністичної ікони дати столичній вулиці прізвище легендарного воротаря київського "Динамо", — пояснив свою пропозицію автор петиції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чотири вулиці Києва отримали нові назви. Вулицю Саратовську перейменували на бульвар Павла Вірського. Назву вулиці Амурська змінили на вулицю Академіка Книшова. Вулицю Дмитрівська у Подільському районі столиці вирішили назвати вулицею Анатолія Кузнецова. У Деснянському районі Києва з’явилась нова вулиця на честь композитора та диригента Анатолія Авдієвського. 

Нагадаємо, раніше ухвалили рішення про зміну назви вулиці Московська у Солом’янському та Голосіївському районах Києва. Вулицю назвали на честь Григорія Гуляйницького. Ще одне розпорядження мера Києва про зміну вулиці стосується Святошинського району столиці. Тут вирішили змінити назву вулиці Павленка на честь військового медика Христини Сушко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ирина

4 січня 2022, 09:56

Как только чиновники, вооружаются идеей о переименовании улиц всем становится понятно ,что нужно разворовать бюджетные деньги. Ведь больше их день просто не куда.

відсмокчи

3 січня 2022, 15:41

Венедикт, дуже добра пропозиція. А ти, мааскаавіт, дійсно мерзотник та злодій

Венедикт

3 січня 2022, 15:26

Лучше за эти деньги постройте новую улицу и называйте ее как хотите....Вы воры и бандиты!Одна мерзость во власти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися