Ветеренари закликали не годувати тварин у зоопарку ялинками

Київський зоопарк є природозахисним закладом

Ветеринари у зоопарку заборонили використовувати новорічні ялинки для підгодовування тварин. У зоопарку пояснили чому, пише "Київ Вечірній".


Зазначається, що Київський зоопарк є природозахисним закладом. Там радять вже не перший рік прикрашати свої домівки ялинками з горщика, які потім можна висадити, або штучними, які можна використовувати багато років.


У зоопарку навели такі факти:


Інтенсивне вирощування ялинок для продажу призводить до застосування різних небезпечних речовин для росту і збільшення терміну зберігання.


Після знімання прикрас на ялинці зазвичай лишається багато залишків цих прикрас: конфетті, вати та інших небезпечних для тварин матеріалів.


"Наші тварини отримують найкращі корми за індивідуальними раціонами. Тож найкращим вашим новорічним подарунком для чотирилапих і пернатих стане просто ваш візит до зоопарку всією сім’єю", — зазначають у  зоопарку.


Як писали "Коментарі", за даними столичної мерії, у Києві з 4 січня почнуть працювати 15 пунктів приймання новорічних дерев на базі підприємств комунального об’єднання "Київзеленбуд". Зокрема, 10 пунктів відкриють на територіях виробничих баз районних комунальних підприємств з Управління зеленими насадженнями. Ще п’ять — на територіях садиб лісництв КП "Дарницьке ЛПГ".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися