У Києві запрацюють пункти утилізації новорічних ялинок (АДРЕСИ)

Куди можна здати дерева після свят

У Києві анонсували відкриття пунктів утилізації новорічних ялинок. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

За даними столичної мерії, у Києві з 4 січня почнуть працювати 15 пунктів прийому новорічних дерев на базі підприємств комунального об’єднання "Київзеленбуд". Зокрема, десять пунктів відкриють на територіях виробничих баз районних комунальних підприємств з Управління зеленими насадженнями. Ще п’ять — на територіях садиб лісництв КП "Дарницьке ЛПГ".

Принести ялинку на утилізацію можна у будні з 4 по 31 січня. Пункти працюватимуть з 7:00 до 21:00. У мерії столиці пояснили, що у пунктах утилізації дерева подрібнюють на щепу, яка потім використовується для мульчування лунок вічнозелених рослин. Узимку мульча захищає ґрунт від промерзання, а влітку допомагає зберегти водний баланс та захищає від пересихання і перегріву. Подивитись локації пунктів можна на інтерактивній мапі.

Нагадаємо, з 15 грудня у Києві працюють офіційні ярмарки з продажу новорічних дерев. Адреси локацій можна подивитись за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві напередодні новорічних свят посилили охорону хвойних дерев. Щоб вберегти дерева від нищення у скверах, парках та лісах столиці їх обробляють спеціальними розчинами. Це хімічні речовини, які у теплому приміщенні виділяють дуже неприємні стійкі запахи та можуть спричинювати алергічні реакції. Окрім того, за самовільну вирубку або пошкодження дерев загрожують штрафи.

Читайте також, як вибрати ідеальну ялинку на Новий рік.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися