У центрі Києва хочуть заборонити «хмарочоси», щоб не псувати архітектурну композицію міста

Генплан Києва передбачає панівне значення історії й традицій в архітектурі

У столиці хочуть заборонити будувати висотні комплекси в центрі. Про це повідомили в комунальній організації "Київгенплан".

"Будувати висотні комплекси проєктом Генплану пропонується за межами центральної частини міста. Зокрема, на правобережжі - в районі Либідської та Деміївської площ, вул. М.Амосова, Автозаводській, Виговського, просп. Правди, на Петрівці, перетині просп. Перемоги та Повітрофлотського проспекту. На лівобережжі - в районах Дніпровської набережної, просп. Р. Шухевича, вул. Електротехнічній, просп. Бажана ", - йдеться в повідомленні.

Розробники проєкту Генплану Києва вважають, що панівне значення в композиції міста повинні мати традиційні та історичні забудови та ландшафти центральної частини. Висотність забудови буде визначатися при розробці планів зонування територій планувальних зон.

"Створення висотних домінант ми припускаємо тільки на периферійних територіях, зокрема, в'їзних магістралях на проспекті Миколи Бажана та Харківському шосе, біля станції метро" Лісова "та вулиці Кіото, на перетині проспектів Палладіна і Перемоги, на перетині проспекту Академіка Глушкова та Кільцевої дороги, на перетині Столичного шосе і вулиці Заболотного ", - пояснив начальник КО" Київгенплан "Сергій Броневицький.

Раніше "Коментарі" розповіли про програму "Доступне житло", яка стала ще доступнішою.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися