Збитки на чверть мільярда: як забруднюють Київщину

Відповідальність за стихійні звалища сміття лежить на місцевих радах

Екологи не дрімають - в столичному регіоні підрахували збитки від забруднення території. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

Чиновник зазначив, що тільки за перші шість місяців поточного року збитки держави від забруднення земельних ресурсів на території Києва та Київської області перевищили 253,5 млн грн.

"У більшості випадків встановити особу, що викинуло сміття, неможливо. У таких випадках за безпечне поводження з відходами та ліквідацію стихійних звалищ на своїй території відповідають органи місцевого самоврядування ", - повідомив Мальований.

Глава відомства підкреслив, що найчастіше органи місцевого самоврядування не виконують цей обов'язок, що призводить до штрафів і відшкодування збитків.

"А потім тисячні збитки доведеться платити сільській або селищній раді, а, крім цього, все одно ліквідувати своїм коштом засмічення", - додав Мальований.

Глава Держекоінспекції також для прикладу вказав на те, що в Івано-Франківській і Чернівецькій області були пред'явлені претензії майже на 19 млн гривень, в Харківській області на понад 15 млн гривень. Кіровоградська область виявилася найбільш "скромною" - там претензії склали 2 млн грн.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Київраді прийняли рішення створити власну систему моніторингу, яка буде оцінювати рівень забруднення і вміст шкідливих речовин в повітрі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися