Київ через тиждень накриє нова хвиля коронавірусу: чи вводитимуть локдаун

В українській столиці за тиждень почнеться нова хвиля коронавірусної інфекції

В українській столиці найближчим часом варто очікувати на сплеск коронавірусної інфекції та початок нової хвилі захворюваності — пік хвороби прогнозується вже в лютому. Про це стало відомо з матеріалу видання "Новини. Live".

Голова держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан розповів про те, що в столиці вже з початку наступного тижня очікують різкого зростання захворюваності на коронавірус, викликаного штамом "Омікрон". Пік же хвороби очікується у лютому 2022 року. На питання про те, чи в столиці вводитимуть локдаун, чиновник заявив, що жорсткі обмеження влади вводити не планують, а обмежаться лише точковими.

Також Рубаю зазначив, що коронавірус набув ознак сезонного захворювання, а тому ніхто не вводитиме жорсткий карантин.

Нагадаємо, що користуватися транспортом під час локдауну зможуть ті громадяни, які мають при собі сертифікат про вакцинацію від COVID-19 або ж актуальний негативний ПЛР-тест. Наявність сертифікатів чи тестів перевірятимуть вибірково спеціальні бригади правоохоронних органів.

Буде організовано рейдові групи, які працюватимуть у метро та наземному транспорті. У разі відсутності необхідних документів у громадян будуть складатись адміністративні протоколи, які передбачають штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися