Кличко підписав меморандум щодо сміття Києва та регіону

Зазначається, що в столиці на рік збирається 1 мільйон 300 тисяч тонн відходів

Замість старих сміттєвих полігонів, що становлять екологічну загрозу, навколо столиці треба будувати сучасні сміттєпереробні заводи за європейськими стандартами. Документ підписали на території полігону № 5 у Підгірцях. Про це повідомили у пресслужбі мера.

Мер столиці розповів, що це – проблемний об’єкт, якому понад 30 років. І розв’язання потенційної загрози для столиці та прилеглих територій потребує рішучих та ефективних дій Києва та регіону. 

Мер зазначив, що такий полігон і захоронення сміття – це застаріла технологія. Тому місто не відходить від плану закриття 5-го полігону та будівництва альтернативи – сміттєпереробних заводів. І підписавши цей меморандум, Київ та область утворюють спільну робочу групу, що працюватиме над проєктами нових сміттєпереробних заводів та пошуком оптимальних місць для їх будівництва. 

Зазначається, що в столиці на рік збирається 1 мільйон 300 тисяч тонн відходів. З них 25 відсотків спалюють на заводі "Енергія", до 7-8 відсотків – сортують та відправляють на переробку, решта йде на захоронення, зокрема на полігони № 5 та № 6.Кличко також наголосив, що усунуто ризики аварій та пожеж, щоб не мати ситуацію подібну львівській. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", киянам спустили тарифи за обслуговування лічильників води.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися