У Києві на Дніпрі можна побачити рештки легендарного ланцюгового мосту (Фото)

В українській столиці з мосту Метро можна побачити рештки легендарного ланцюгового мосту

На території української столиці з мосту Метро можна розглянути залишки легендарного Миколаївського ланцюгового мосту, який був знищений на початку XX століття. Йдеться про фундамент опор переправи, що зберігся. Про це стало відомо із повідомлення на Facebook-сторінці "Клуб корінного киянина".

Відомо, що залишки опор старого ланцюгового мосту через Дніпро можна побачити під час падіння води у річці з мосту Метро. У спільноті зазначили, що у народі існує думка, що ланцюговий міст був на місці мосту Метро, однак він був поруч із сучасною переправою. Ланцюговий міст був першою капітальною переправою через Дніпро в українській столиці – він був підірваний у 1920 році під час відступу польських військ.

hq3wPGHtR63PVxIbbGp8phGu-.jpeg

Користувачі у мережі зазначають, що Миколаївський ланцюговий міст був одним із найкрасивіших в історії Києва. Він мав шість прольотів із залізних конструкцій, які виготовили на території Великої Британії. Його заклали на місці старовинної переправи влітку 1848 року після того, як проєкт затвердив імператор Микола I.

Модель Миколаївського мосту зі срібла виставлялася у Кришталевому палаці Лондона на Всесвітній виставці у 1851 році. Всі залізні частини переправи виготовили у Бірмінгемі, а з Ліверпуля доставили до Одеси, звідки привезли до Києва.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися