У Києві почали будувати новий тунель метро на Виноградар: деталі (Відео)

В українській столиці почали будувати ще один тунель нової лінії метро на Виноградар

У Подільському районі української столиці фахівці компанії "Київметробуд" запустили роботи з будівництва нового тунелю лінії метрополітену на житловий масив Виноградар. Про це стало відомо із публікації видання "ASPI".

Відомо, що метробудівники розпочали зведення лівого перегінного тунелю метро на Виноградар. Після завершення роботи з капітального ремонту тунелю "Галина" стартували роботи з будівництва другого перегінного тунелю.

У "Київметробуді" повідомили, що на сьогодні продовжуються роботи з демонтажу частини залізобетонної стіни у ґрунті та підготовка до виконання робіт із лівого тунелю, де буде зведено станцію метро "Мостицька".

Нагадаємо, що у Києві вимагають стягнути 183 мільйони гривень із підрядника будівництва лінії метрополітену на Виноградар. Підрядник отримав з бюджету аванс на будівництво двох станцій метро та вилкового відгалуження на ділянці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції метро "Сирець" до житлового масиву Виноградар. Отримавши гроші, підприємство частину їх розмістило на депозиті. У банк підрядник поклав понад 1,5 мільярда гривень у 2019 році та отримав з них за рік відсотки у сумі понад 139 мільйонів гривень.

У Київській міській прокуратурі наголосили, що ці гроші підрядник не мав права використовувати на інші потреби, окрім будівництва лінії метрополітену. На підприємство подали позов до суду, щоб стягнути відсотки більш ніж 139 мільйонів гривень і 44,4 мільйона гривень відсотків за безпідставне збереження та користування бюджетними грошима.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алексей

15 січня 2022, 20:54

А ничего так, что в конце прошлого года, по плану они должны были его сдать в эксплуатацию, а не начать строить!!! Что блять за новости??? Вы мать вашу журналисты или кто ?? Вы блять как преподносите информацию, где вас выращивают таких бестолковых ???

Жмот

15 січня 2022, 08:10

pipale, 100500)))

pipale

15 січня 2022, 04:05

".. работы по капитальному ремонту тоннеля "Галина" Это что за ерунда? "Галина", это проходческий щит. Капитальный ремонт какого тоннеля может быть, если его только проложили?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися