За рік інспектори з благоустрою Києва склали понад 7 тисяч протоколів

Найбільше порушень стосувалися розміщення МАФів

В Києві працюють до 120 інспекторів з благоустрою, які контролюють, зокрема, своєчасне вивезення сміття, розміщення тимчасових споруд, прибирання снігу тощо. Так за 2021 рік інспектори благоустрою внесли 56 тисяч приписів та склали понад 7,4 тисячі адміністративних протоколів. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

За його словами, був оновлений персональний склад інспекції, введений суворий облік, а вся робота показув у внутрішній інформаційний системі. Всі інспектори працюють із планшетами, тож ми значно пришвидшили їхню роботу. Також дуже серйозні вимоги до відпрацювання звернень із 15-51.

Найбільше порушень стосувалися розміщення МАФів. Щодо них внесли майже 11 тисяч приписів та склали близько 1,5 тисяч протоколів.

За статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф за порушення Правил благоустрою тягне за собою штраф до 1360 грн для фізичних та 1700 грн для юридичних осіб.

Як раніше повідомляли "Коментарі", форма для працівників Департаменту благоустрою Києва розроблена одним зі столичних університетів Уніформу пошиють для усіх 120 інспекторів з благоустрою. У перший день нового 2022 року вони вийдуть на роботу у новому одязі. Досі у Департаменту не було своєї форми – люди носили повсякденний одяг та інколи мали непорозуміння з громадянами-порушниками. Відпер відразу буде видно, що це – офіційні особи, тому до зауважень щодо оформлення МАФу чи протоколу за неприбране сміття будуть прислухатись краще.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися