У Києві судитимуть Порошенка: під Печерським судом готують масові протести

У центрі української столиці відбудуться протести під Печерським судом, де судять Петра Порошенка

У центральній частині української столиці вдень, 19 січня, відбудуться масові акції протесту на підтримку екс-президента Петра Порошенка, якого судитимуть за звинуваченням у державній зраді. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби політичної партії "Європейська солідарність".

Відомо, що справу Порошенка розглядатимуть у Печерському районному суді Києва, о 13:00 прихильники п'ятого президента збираються під будівлею суду, щоб висловити протест переслідуванню політика.

Звинувачення просить запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту з правом внесення застави в один мільярд гривень. Також суд попросили зобов'язати Порошенка здати паспорти та носити електронний браслет у разі внесення застави.

Перше засідання Печерського суду у справі Петра Порошенка відбулося 17 січня, коли він повернувся до України із Варшави.

Нагадаємо, що сам Порошенко заявив, що не радить владі лякати його арештом прямо в аеропорту і повідомив, що літак приземлиться в Києві о дев'ятій ранку, 17 січня.

Ще у грудні 2021 року Петру Порошенку оголосили про підозру у скоєнні державної зради та викликали на допит на 23 грудня. Тоді політик заявив, що перебуває за кордоном і повернеться до України у січні. Печерський суд столиці заарештував майна Петра Порошенка 6 січня у рамках розслідування його справи.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Джерело: https://eurosolidarity.org


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Стас

19 січня 2022, 10:33

Воно оце Петро Інкогніто як розкрадати бюджет та наживатись на війні то герой, а як відповідати по закону за свої протиправні дії та бездіяльність, обісрався до самої шиї. Подивіться який він в біса герой, якщо його захищає російський адвокат Новіков, який працює на ФСБ Росії. Тобто Росія захищає Порошенка з метою розхитування України з середини. А ці мітинги всі проплачені, подивіться кого туди позвозили і з яких областей. Ганьба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися