Попросив пересісти: у маршрутці Києва стався скандал через російську мову (Відео)

В українській столиці в одній із маршруток стався скандал через російську мову

На території української столиці в одному з маршрутних таксі стався скандал водія та пасажирки через російську мову – маршрутник попросив відсісти дівчину, яка голосно записувала голосові повідомлення. Про це стало відомо із повідомлення на Telegram-каналі "Типовий Київ".

Відомо, що пасажирка маршрутки села поруч із водієм і почала голосно записувати голосові повідомлення російською мовою, водій зробив дівчині зауваження і попросив відсісти назад. Аргументував він це тим, що вона говорить "неприйнятною для нього мовою". Пасажири не підтримали водія, проте дівчина одержала підтримку.

Прохання водія обурило деяких пасажирів, один з яких кричав, що дівчина має право розмовляти будь-якою мовою, аргументувавши це тим, що водій ще й отримує за проїзд великі гроші. Маршрутник у відповідь заявив, що він не має часу слухати обурення від пасажирів.

Нагадаємо, що минулого року кожне четверте-п'яте звернення на адресу Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови щодо порушення мовного закону надійшло від мешканців Києва. Про це заявив мовний омбудсмен Тарас Кремень.

За його словами, найчастіше кияни скаржилися на обслуговування державною мовою, на відсутність україномовних версій інтернет-магазинів, на порушення у сфері освіти та на зовнішню рекламу. Загалом на адресу мовного омбудсмена протягом 2021 року надійшло понад 3,5 тисячі звернень щодо порушення мовного закону. Уповноважений із захисту державної мови звернувся до влади Києва та Київської області.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися