У 2022 році продовжать ревіталізацію річки Почайна

Оновлення річки є успішним прикладом взаємодії громади та міської адміністрації

 У 2022 році міські служби продовжать ревіталізацію річки Почайна. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, оновлення річки є успішним прикладом взаємодії громади та міської адміністрації. Він зазначає, що ця історична місцевість пов’язана із українським Йорданом – легендарною річкою Почайна (друга назва – Йорданська), що представлена каскадом озер та малою річкою.

"Ми поділили сам проект на два послідовні етапи – ревіталізацію самої водойми, а після – створення парку з урахуванням території навколо. На ділянці відкритого русла річки Почайна, протяжністю 300 метрів, та шлюзу  КП "Плесо" демонтували старі залізо-бетонні лотки, встановили плити на дно річки, саме русло було розширене майже удвічі, розпочали демонтаж шлюзу і встановлення паль для майбутньої споруди", – розповів Пантелеєв.

Як повідомляли "Коментарі", Київський суднобудівний-судноремонтний завод попри зимову погоду продовжує виконувати судноремонт.  Напередодні новорічних свят Київський суднобудівний-судноремонтний завод відремонтував стапель — споруду для ремонту суден і кораблів та спуску на воду — земнасряд "Дніпровський-27" і плавкран. На початку цього року спустили на воду оновлений теплохід Zolotoy telenok.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися