На своєму прикладі. Мешканці столичної багатоповерхівки розповіли, як втричі зменшити вартість опалення

Для цього потрібне погодне регулювання

Мешканці будинку на вулиці Кіото, 3 (Деснянський район, Лісовий масив) створили ОСББ у 2018 році. Вони розповіли, як завдяки цьому їм вдалось провести комплекс капітальних ремонтів й відтак зменшити вартість опалення майже на третину. Частина робіт була виконана в рамках міських програм співфінансування – "Капремонти" та "70/30".

 picture

Київ  інвестував в будинок  в нього 1,2 млн грн. При цьому самі мешканці за міськими програмами зібрали майже 260 тисяч гривень власних коштів. А  значну частину ремонтів мешканці провели власноруч. Наприклад, замінили запірну арматуру, відремонтували ліфтові кабіни, відремонтували вхідні групи тощо.

За листопад мешканці сплатили 15 грн/кв. м опалювальної площі, а в грудні – 22 грн/кв. м - шляхом погодного регулювання.

 picture

Як раніше повідомляли "Коментарі", у Києві мешканці житлово-будівельного кооперативу "Річковик-2" завдяки енергоефективним заходам удвічі зменшили тариф на опалення. На Троєщині у багатоквартирному будинку на десять під’їздів утеплили фасад, замінили вікна та встановили індивідуальні теплові пункти. Це дозволило мешканцям будинку по вулиці Закревського, 85 удвічі зменшити вартість опалення. Зокрема, індивідуальні теплопункти дозволили оперативно регулювати подачу тепла та не переплачувати за опалення.

 

 

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алла

20 січня 2022, 21:03

И в чем прикол? Вложить кучу денег и выйти на 22 грн за метр? Такая же стоимость отопления и в других старых многоэтажках, потому как установлен отдельно счетчик на центральное отопление. Не разводите народ на деньги!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися