У Києві з парку "Перемога" забрали комуністичну символіку (Фото)

У столиці забрали комуністичну символіку з парку Перемога на лівому березі

У Дніпровському районі української столиці на території парку "Перемога" демонтували комуністичну символіку, розташовану на вхідній стеллі. Про це стало відомо із повідомлення, яке опубліковано на Facebook-сторінці "Декомунізація Україна".

Повідомляється, що на вході до парку "Перемога" була розташована стелла з комуністичною символікою у вигляді радянської зірки (орден "Перемога"), у мережі опублікували фотографію, де можна побачити, що зірка була демонтована зі входу до парку.

Парк "Перемога" розташований неподалік станції метрополітену "Дарниця", він був відкритий у 1965 році та присвячений перемозі у Другій світовій війні.

18Fuly_PclGxmMtGBtoEZLaT5.jpeg

Нагадаємо, що в столицi пропонують провести декомунізацію статуї "Батьківщина-Мати", розташованої на Печерських пагорбах. Відповідну петицію зареєстровано на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації.

Автор петиції Олександр Артемов зазначає, що статуя "Батьківщина-Мати" є однією з найвідоміших туристичних споруд у Києві та найвищим монументом у Європі. Проте він вважає, що радянська естетика пам'ятника не відповідає сучасним політичним та ідеологічним вимогам українського суспільства.

Демонтаж скульптури "Батьківщина-Мати", на думку автора петиції, недоцільний з економічних міркувань і тому, що споруда міцно вписалася в контури Києва. Столичній владі пропонують перетворити статую на інший персонаж.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Укроп

21 січня 2022, 10:17

Орден "Победы" - коммунистическая символика, а не боевая награда, полученная за доблесть при защите Родины? (В т.ч. и Украины). Вы у врача давно были?

Morrison

21 січня 2022, 10:12

"Столичной власти предлагают превратить статую в другой персонаж." – ага. В хер – самый высокий и самый известный, окрашенный в цвета радуги. Это будет полностью соответствовать современным политическим и идеологическим требованиям украинского общества.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися