У Києві починається нова хвиля коронавірусу: коли чекати спалаху захворюваності

У столиці починається нова хвиля захворюваності на коронавірусну інфекцію

На території української столиці очікують на початок нової хвилі коронавірусної інфекції, найближчим часом прогнозується новий спалах захворюваності. Про це стало відомо із коментаря заступника голови Київської міської державної адміністрації Ганни Старостанко в етері "Українського радіо".

За словами чиновниці, сьогодні ми бачимо, що відбувається у Європі та США, а тому немає сумнівів, що незабаром у столиці розпочнеться нова хвиля коронавірусу. Зараз жителі міста повертаються з відпусток і канікул, а у цей час багато людей контактували між собою.

Старостенко зазначила, що новий штам коронавірусу "Омікрон" був зафіксований у грудні 2021 року і сьогодні люди мають докласти максимум зусиль, щоб зберегти здоров'я та захистити своїх близьких. Вона закликала всіх киян піти та зробити бустерну дозу вакцини від коронавірусу.

Нагадаємо, що на нещодавньому брифінгу від міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка прозвучала інформація про те, як люди, які придбали підроблений COVID-сертифікат, можуть пройти вакцинацію. Щоб отримати вакцину від коронавірусу при наявності купленого сертифіката, необхідно пройти особливу процедуру.

Ляшко також доповнив, що відповідальність за придбання підробленого сертифікату у разі добровільного визнання його власник не понесе. А от людина, яка надала підроблений документ, має або виплатити штраф у розмірі до 170 тисяч гривень, або отримає термін у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Яна

21 січня 2022, 12:49

да вы сначала первой дозой всех поперекалывайте, а потом уже о третьей думайте

Киевлянинъ

21 січня 2022, 11:32

Какая-то сумбурная заметка. Наверное с бодуна! В Киеве ОЖИДАЮТ начало новой волны вируса, или всё-же волна началась? А по факту, возле лабораторий аншлаг, да и цыфра в 20.000 заболевших говорит сама за себя.

лика

21 січня 2022, 11:23

заебали

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися