У Києві за 790 мільйонів капітально відремонтують Хрещатик: скільки триватимуть роботи

У столиці підписали розпорядження про капітальний ремонт Хрещатика за 790 мільйонів

Влада української столиці запустила процес реконструкції головної вулиці міста Хрещатика, де планується провести капітальний ремонт. Про це стало відомо з відповідного розпорядження, яке опубліковано на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації.

Згідно з документом, у Києві проведуть капітальний ремонт Хрещатика, який коштуватиме платникам податків у 790 мільйонів гривень. Тривалість робіт становитиме 12 місяців. На головній вулиці столиці кладуть гранітні тротуари, встановлять декоративні гранітні кулі, нові шляхи, світлофори з відліком часу.

Також буде замінено освітлення та водовідведення, підрядна організація проведе капітальний ремонт двох підземних переходів на перехресті Хрещатика та Прорізної, а також переходу на Майдані Незалежності.

Нагадаємо, що на головній вулиці української столиці Хрещатику почало руйнуватися одна з історичних будівель – на фасаді почали відпадати елементи керамічного карнизу.

На будівлі працювала пожежна вежа, рятувальники КМДА демонтували кілька елементів карнизу, який почав обвалюватися. Цей будинок на Хрещатику, 27 був збудований у 1953 році і є пам'яткою архітектури з 1986 року.

Останнім часом на Хрещатику все частіше помічають саморуйнування фасадів будівель 1950-х років, яке розпочалося ще до незалежності України.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися