У січні у київському метро з'явиться потяг, який розповідає про профілактику діабету

У січні один із поїздів у київському метро пройде інформаційна рекламна кампанія щодо проблеми цукрового діабету

До кінця січня 2022 року по червоній лінії метро ходитиме особливий поїзд, пасажири якого матимуть можливість дізнатися про цукровий діабет та його ризики трохи більше. Ця інформаційна кампанія підтримується міжнародною програмою "Міста долають діабет".

Самі вагони поїзда поділені на два типи. Перший - "здорові" вагони, в яких розповідається про здорові звички, які можуть запобігти початку розвитку цукрового діабету. Другий тип – "нездорові" вагони. Вони пасажири отримають інформацію про те, які дії можуть спровокувати розвиток захворювання.

Кожен пасажир, увійшовши у вагон, відразу зможе зрозуміти, які звички йому варто викорінити, щоб покращити свій стан і не допустити розвитку цукрового діабету або навпаки, які дії слід зробити обов'язковими для себе, щоб залишатися здоровим.

У вагонах чітко описані звички, які значно зменшують ризики розвитку цукрового діабету 2 типу, тобто, набутого захворювання. Для пасажирів також існує можливість ознайомитись з цією інформацією не лише у вагонах метро, а й на станціях у метрополітені.

Ганна Старостенко, заступник голови КМДА, зазначає, що ця кампанія заснована саме на лікуванні та профілактиці цукрового діабету, а також орієнтована на найширшу аудиторію.

За її словами, київським метрополітеном щодня користуються сотні тисяч людей, тому таким чином величезна кількість мешканців та гостей Києва зможуть зрозуміти, що вони роблять неправильно і які наслідки для їхнього здоров'я можуть спричинити такі помилки.

Ганна Старостенко також переконана в тому, що люди таки побачать цю інформаційну кампанію та зможуть змінити свої звички на користь собі, адже захворювання простіше попередити, ніж лікувати та згодом стикатися з ускладненнями.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що механізм отримання інсуліну для хворих на діабет змінився.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися