Збудують 14 багатоповерхівок: у Києві територію НАУ забудують висотками

У столиці планують забудувати 14 висотками територію НАУ

У Солом'янському районі української столиці планують забудувати багатоповерхівками територію Національного авіаційного університету – там збудують 14 висоток. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував народний депутат від "Слуги народу" Роман Грищук на своїй сторінці у Facebook.

Відомо, що у НАУ показали експертну відповідь про будівництво житлових будинків із підземним паркінгом і спортивним комплексом на території університету. Згідно з опублікованим нардепом документом на території НАУ збудують три житлові будинки на 25 поверхів, два житлові будинки на 16 поверхів, сім житлових будинків на 9 поверхів, один житловий будинок на 6 поверхів та одну будівлю паркінгу на 6 поверхів. На території університету не передбачено будівництво стадіонів, навчальних корпусів або гуртожитків.

Нагадаємо, що у Голосіївському районі української столиці планують збудувати 16-поверховий гуртожиток для студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Про це повідомив ректор КНУ Володимир Бугров.

За його словами, протягом багатьох років однією з головних проблем університету був дефіцит місць у гуртожитках. Майбутній гуртожиток матиме 16 поверхів і 420 кімнат. На будівництво виділено 108 мільйонів гривень – будівлю хочуть звести протягом трьох років. Там будуть поселені студенти Інституту високих технологій та Факультету інформаційних технологій. На сьогодні проведено підготовчі роботи для реалізації проєкту.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися