У Києві кардинально змінять спосіб оплати проїзду у транспорті: деталі

В українській столиці найближчим часом планують запровадити новий спосіб оплати проїзду

В українській столиці незабаром планують запровадити новий спосіб оплати проїзду у громадському транспорті — йдеться про оплату банківською карткою. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Відомо, що за півроку після запровадження оплати проїзду у міському транспорті за допомогою валідаторів для придбання електронного квитка, яким скористалися 140 мільйонів разів. За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Оленіча, електронний квиток допоміг запровадити прозору систему оплати проїзду. Оплату проїзду банківською карткою у тестовому режимі планують запроваджувати з лютого.

Нагадаємо, що раніше міський голова української столиці Віталій Кличко розповів про подорожчання проїзду в громадському транспорті столиці після закінчення опалювального сезону. Він зазначив, що рішення сьогодні вже розглядається, проте остаточної ціни ще не прийнято. За його словами, кияни платитимуть по 12 гривень за одну поїздку, якщо купуватимуть її за "Картою киянина". Жителі області платитимуть по 14 гривень при купівлі проїзного. Якщо людина вирішила приїхати до столиці одного разу як турист, то вона платитиме по 20 гривень за поїздку.

Кличко наголосив, що це не остаточні цифри і що всі рішення прийматимуться після презентацій та обговорень. Також він пообіцяв зберегти пільги для окремих категорій населення.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Правдоруб

28 січня 2022, 13:58

Конченные во всех смыслах!!!

саныч

27 січня 2022, 18:19

дебилы бля! уже не знают как бабло намыть...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися