Марина Хонда: гендерна чутливість має бути обов'язковою складовою при розробці міських заходів та політики

За 2021 рік понад 200 державних службовців навчалися забезпеченню правової рівності та однакових можливостей для працівників жіночої та чоловічої статі

Про пройдене навчання повідомляє Марина Хонда, заступник голови КМДА.

Хонда також заявляє, що навчання розпочалося у 2021 році саме завдяки прикладу столиць європейських країн. Ці столиці вже приєдналися до Європейської Хартії рівних можливостей та прав жінок та чоловіків, тому, слідуючи за ними, у КМДА було прийнято рішення про підготовку фахівців, які працюватимуть у сфері гендерно орієнтованого бюджетування. Ця практика активно застосовується у таких містах як Берлін, Відень, Гельсінкі, Стокгольм та інших містах країн Європейського Союзу. Наприклад, у Берліні щороку відбувається конкурс із гендерного бюджетування. В умовах визначення переможців департаментів, КП і районів вважаються такі: вимірювані результати, інноваційність, гендерно-чутливий контроль ресурсів і чіткі мети. Для переможців конкурсу передбачено нагородження у вигляді значних премій та корпоративних туристичних подорожей - заявила Хонда.

За словами заступника голови КМДА у ході навчання Департаментом економіки та інвестицій, а також Департаментом фінансів разом з експертками NDI та спеціалістами профільних департаментів було проаналізовано 6 міських цільових програм, які стосуються включення гендерних аспектів.

Також Хонда зазначає, що достатньо уваги отримала інтеграція гендерних підходів у міських заходах та політиках. Заступник голови КМДА висловила надію на продовження співпраці та подяку партнерам за те, що вони уможливили підвищення компетенції державних службовців. Також Марина Хонда зазначила, що підвищення компетенції у питаннях ґендерної рівності є вкрай важливою подією для фахівців Київської міської державної адміністрації та її посадових осіб, оскільки отримані знання є дуже важливою частиною проекту від МЦП "Київ – місто рівних можливостей".

За словами Хонди, напрацювання програм та визначення гендерно чутливих показників - це лише мала частина того, що ще належить зробити. Основною метою тут є навчитися розуміти, як користуватись цими знаннями для отримання позитивного результату. Найголовніше – це треба розуміти всім державним службовцям. Ініціаторам, розробникам і виконавцям програм належить навчитися аналізу статистичних даних, виявлення гендерних розривів, розробці заходів із застосування, а також правильному застосуванню гендерних показників для роботи. Гендерна чутливість має стати невід'ємним елементом роботи кожного державного службовця. Фахівцям сучасних європейських міст необхідно володіти навичками ґендерного аналізу та інтегрування, а також розумінням аспектів справедливого та прозорого розподілу послуг – додала Хонда.

Нагадаємо: раніше ми також писали про КМДА розповіли, чи вийде школи на онлайн-навчання



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися