Збудують висотку: у Києві знесуть ТЦ "Печерський" і закриють "Сільпо"

У столиці на Печерську планують закрити торговий центр "Печерський" і магазин "Сільпо"

У Печерському районі української столиці планують закрити торговий центр "Печерський", а також популярний магазин "Сільпо", щоб звести на його місці чергову висотку. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікував колишній депутат Київської міської ради Ярослав Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Відомо, що магазин закривається з 1 лютого. На сьогодні Державна інспекція з питань архітектури та містобудування видала всі необхідні дозвільні документи для реконструкції торговельного центру зі збільшенням висотності з чотирьох поверхів до 18.

Колишній міський голова столиці Леонід Косаковський заявив, що орендарі приміщень вже отримали повідомлення щодо припинення договорів.

Нагадаємо, що раніше Віталій Кличко відповів на петицію щодо зносу торгового центру "Полярний" заради будівництва п'яти житлових багатоповерхівок. Офіційну відповідь голови столиці оприлюднено на сайті Київської міської державної адміністрації.

Автор петиції, яка набрала необхідну кількість голосів для відповіді влади, наголошував, що жителі Оболонського району Києва категорично проти знесення торговельного центру "Полярний" заради будівництва на його місці п'яти 25-поверхових житлових будинків. Кияни звернулися до влади з проханням не допустити цієї забудови, яку вважають незаконною.

Мер Києва Віталій Кличко на петицію відповів так: "Правові підстави для припинення права користування (оренди) земельною ділянкою площею 4,6526 га на вул. Михайла Майорова, 2 (нинішня назва - вул. Петра Калнишевського) номер 8000000000:78:134:0064) зараз відсутні".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Читайте также