У КМДА розповіли, чи закриють усі школи столиці на карантин

У КМДА розповіли, чи планують закривати усі міські школи на карантин

В українській столиці останнім часом зафіксували різкий сплеск захворюваності на коронавірус через новий штам "Омікрон" — наслідком стало переведення десятків шкіл на дистанційний режим навчання, а в перспективі на карантин можуть піти всі навчальні заклади міста. Про це стало відомо з інтерв'ю заступника голови Київської міської державної адміністрації Ганни Старстенко "Укрінформу".

За словами чиновниці, на новий штам дуже часто хворіють саме діти, вона закликала батьків зробити дітям щеплення від коронавірусу. Старостенко заявила, що найближчим часом на карантин можуть піти всі школи столиці, хоч ще минулого тижня на дистанційний режим пішли дві школи. Водночас вона наголосила, що сьогодні немає потреби відправляти всі школи на карантин одночасно.

Нагадаємо, що в Україні набули чинності нові правила карантину. У "жовтій" зоні відвідувати громадські установи можуть лише ті, хто отримав щонайменше одну дозу щеплення від коронавірусу та має "жовтий" COVID-сертифікат або довідку 063/о. Також для відвідування спортзалів, ресторанів або готелів можна використовувати негативний тест або COVID-сертифікат про одужання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вперше виявили новий штам коронавірусу "Омікрон" . До столиці хворий "Омікроном" прибув із Об'єднаних Арабських Еміратів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися