Серце лося та бобер: у Києві зоозахисники заявили в поліцію на Євгена Клопотенка (Відео)

В українській столиці зоозахисники заявили в поліцію на відомого кухаря Євгена Клопотенка

В українській столиці представники зоозахисної організації написали заяву в поліцію на відомого кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка через його заяви про серце лося на кухні ресторану. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого на сторінці організації "UAnimals" у Facebook.

Приводом для подання заяви до правоохоронних органів став уривок зі старого інтерв'ю Євгена Клопотенка Анатолію Анатоличу, в якому він заявив, що на кухні його ресторану "Сто років тому вперед" є серце лося та серце бобра. Зоозахисники зазначають, що з 2017 року лось занесено до Червоної книги України, а тому його вбивство є пораненням закону.

Сам Клопотенко написав у коментарях, що розповів про лося був жартом, а сам він використовує у своєму ресторані лише бобра та дикого кабана. Зоозахисники не вірять у те, що Клопотенко жартує, згадуючи, як він ділився посиланням на постачальників серця лося.

pbOBZuWqMsjD7uEZmdzdipi3s.jpeg

Нагадаємо, що з початку цього року українські школи та дитячі садки перейшли на оновлене меню, яке розробляв популярний шеф-кухар Євген Клопотенко з ініціативи першої леді Олени Зеленської, проте багато батьків та дітей цим незадоволені.

У новому меню зменшили кількість хлібобулочних виробів, запланували поступову відмову від надмірного споживання солі та цукру, а також збільшили споживання овочів та м'яса. Зокрема, зі шкільного меню прибрали хліб із маслом та солодкий чай, а бурякові оладки не всім подобаються. Через нове меню деякі батьки скаржаться, що діти залишаються голодними. За словами експерта з освіти Офісу підтримки реформи децентралізації при Мінрегіоні Сергія Дятленка, новому шкільному меню недостатньо приділяли увагу суспільству та ЗМІ.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися