Скільки киян вже записалися до сил тероборони і куди звертатися охочим

Як киянам стати резервістами тероборони і які завдання на службі вони виконуватимуть

В столиці з січня подали заявки на службу в київській територіальній обороні майже 600 осіб. Таку цифру назвав заступник мера Києва з питань здійснення самоврядних повноважень Андрій Крищенко. Про це пише Суспільне.

Штат столичної бригади Територіального резерву передбачає службу в лавах сил тероборони кількох тисяч резервістів, тому поки що поданих заяв замало. На  2022 рік було виділено з бюджету 40 млн гривень на розгортання пунктів дислокації сил тероборони в Києві. В цю суму входить ремонт приміщень для потреб військових — штабів, складських приміщень, казарм тощо, а також забезпечення їх засобами зв'язку, охороною та всім необхідним. 

На найближчі три роки закладено в бюджет суму фінансування на потреби сил тероборони, що будуть дислокуватися в столиці, в розмірі 110 мільйонів гривень.

Охочі кияни можуть стати резервістами тероборони. Для цього необхідно зателефонувати на "гарячу лінію" Територіального резерву міста Києва за номером 063 651 44 46. Там вам повідомлять, коли прийти на співбесіду з командиром батальйону.

Після співбесіди треба пройти військово-лікарську комісію. Коли ці етапи пройдені, кандидат в резервісти збирає пакет документів та підписує контракт.

Резервісти будуть викликатися на десятиденні навчальні збори раз на рік. Для них буде організовано тренування та заняття з вогневої, медичної, інженерної підготовки. На військових будуть покладені обов'язки з оборони громади, стратегічних об’єктів, комунікацій столиці, органів влади, якщо буде введено воєнний стан. Також резервістів можуть залучати до захисту населення чи довкілля, якщо відбудеться надзвичайна ситуація, патрулювання міста, підготовчої роботи з громадянами.

Як повідомляв портал "Коментарі", секретні дані української розвідки вивезли з території Києва.

picture



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися